George Prime Burger

Vystaveno:

Že se otevřel mladší brácha George Prime Steaku, to už asi každý slyšel, ale jaký je? To vám dnes chci přiblížit. Nedávno nás tam totiž s Martinem pozvali na dekadentní večeři.

Na restauraci vždycky hledám tzv. USP, neboli unique selling point či propositin. Je to něco, co daný podnik charakterizuje a určuje jeho výjimečnost. Zkrátka to, co jiný podnik nenabídne. Smutným faktem je, že spousta restaurací tuto „věc“ vůbec nemá.

To se ale u George Prime Burger říci nedá. Zkušenost majitele v tomhle oboru se opravdu nezapře! Tahle burgrárna zaujme už zvenku, vyniká totiž obrovským světelným názvem „PRIME“, který visí přímo nad barem a září obrovskými okny ven.

Při příchodu mě zaujmul pán – oblečený trochu jako cowboy, trochu jako místní šerif 😀 Mile a ochotně se nás ujmul a už na první pohled se mi zdálo, že s George Prime už „žije“ dlouho. Jak se později ukázalo, pán u této sítě pracuje téměř od počátku jejího vzniku!

A teď pojďme rovnou na burgery. V nabídce jich najdete rovnou 12 a každý je úplně jiný. Kdo nejí sacharidy, nemusí si poníženě žádat o porci bez housky, tato varianta je přímo na menu 🙂 Popravdě jsem si nemohla vybrat, nakonec ale vyhrála klasika – Burger s citrónovou aioli, červenou cibulí, rajčetem a salátkem a jako druhý kousek jsme objednali ultimátní double decker, který kormě dvojité porce hovězího, rajčete, cheddaru a salátu obsahoval „house secret sauce“ – a ta mi je tedy záhadou do dneška! Byla vážně fantastická.

Každopádně, hned při prvním kousnutí jsem poznala Georgovo USP… Je to MASO. Ta chuť! Zkrátka je znát, že s masem mají letité zkušenosti. Maso je naprostou dominantou burgeru, který už jen perfektně doplňují ostatní suroviny. Dokonce jsem ani kyselou okurku nemusela vyndávat 😀 A to je co říct.

O tom, že mají skvělé housky, umí burger perfektně propéct a naservírovat, o tom už ani nemluvím. Jednoduše bomba. Překvapující možná mohou být hranolky – které nemají domácí. Berou je ale od kvalitního zahraničního dodavatele a jsou moc dobré – je to příjemná změna oproti všudypřítomným domácím bramborovým hranolkům. Když jsem u těch „hran“, jak říkají v KFC, můžete si objednat také batátové hranolky nebo kanadskou specialitu poutine. To jsou hranolky se sýrem a hustou hovězí omáčkou. My je zkusili a mňaaaaaam!

Když jsme burgery spořádali, byla jsem si jistá, že si už nic nedám. No… Obsluhu mají šikovnou, dali jsme si nakonec dezerty dva. Makronky plněné zmrzlinou a domácí mini koblížky. Mini sice byly, ale byl jich plný pytlík, na kterém byl vtipný název SHAKE ME (v pytlíku byly koblížky a skořicový cukr). Paní, která seděla kousek od nás, už to moc vtipný nepřišlo. Nicméně, oba dezerty byly super. Kávu mají filtr z Double shotu, na baristy si prý nehrají a já jsem za to i ráda.

Na závěr ještě pár mých postřehů – restaurace má dvě patra, v horním patře se dají perfektně dělat oslavy a firemní akce a najdete tam i krásný, dlouhý, dřevěný stůl. Dalším detailem, který jen doplňoval skvělou atmosféru, byla hudba. Jako kdyby se napíchli na můj playlist na Spotify.

Na otázku „Stojí George Prime Burger za návštěvu?“ jednoznačně odpovídám ANO, stojí! Ať už je to perfektní vychucení burgerů, nádherný interiér nebo vtipný cowboy, rozhodně tam běžte a zkuste to. Litovat nebudete 🙂