Makronky od Blanky Hankové jsou nejlepší v České republice! S Blankou jsem se seznámila, když mě čekal jeden z prvních sladkých barů na svatbu. Poptávala jsem u ní tenkrát makronkové skořápky, abych si ušetřila čas a nervy (co si budeme povídat, makronky jsou cukrářská maturita!:-)). Už v první vteřině našeho hovoru mi byla šíleně sympatická, má hlas jako anděl! V tu dobu jsem měla plnou hlavu otázek o přípravě makronek…Daly jsme se do řeči a já se začala ptát – na cukrový rozvar, na teplotu pečení, na kvalitní dodavatele a když mi tak Blanka odpovídala, říkala jsem si, ta ženská je úžasná! Už jen proto, abych ji potkala, jsem si u ní ty makronky objednala! 🙂
A tak začalo naše přátelství. Blanka je srdcař každým coulem. Ptala jsem se ji, jak přišla na makronky… Při návštěvě Paříže narazila na makronkový butik tradičního cukrářského domu Ladureé. Ochutnala a zamilovala se. Postavila si dům a vedle něj menší, kde má certifikovanou přípravnu – ale náááádhernou! Na svých makronkách tvrdě pracuje, lítá do Paříže a zkoumá konkurenci, vylepšuje co se dá, rozšiřuje svoji nabídku… Tvrdě pracuje, je úspěšná, ale přesto neuvěřitelně pokorná. Až z toho vzniklo něco neuvěřitelného. První „mini obchůdek“ s makronkami! Opět propracovaný do detailu, zkrátka pastva pro oči. Chcete také mlsat jako Francouzka? Neváhejte a zajděte do OC Chodov, jedna z usměvavých prodavaček vám mile ráda poradí, jakou příchuť vybrat, prozradí, z čeho se makronky vyrábějí a proč je jejich cena vyšší než ostatních sladkostí. Makronky jsou jedinečné, křupavé na povrchu, měkké uvnitř. A takové jsou přesně ty od Blanky. Upečené s láskou.
A jak říká Blanka: Jsem přesvědčená, že život ještě nikdy nebyl tak sladký…