Pasta al Pomodoro

Vystaveno:

Tak chutná jih Itálie. Je to jeden ze základních, tradičních receptů na italské těstoviny. Vyprdněte se na rozvařené špagety s kečupem plným nezdravých přídavků s 30% eidamem. Zkuste tento úžasný recept a uvidíte, že si ho zamilujete! 🙂

Na 2 – 3 porce potřebuješ
  • 200 g italských těstovin – pozor, dej důraz na kvalitu! Kup je raději v italských obchodech, vyplatí se dát pár korun navíc.
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 300g rajčat – ideální je kombinace čerstvých (dodají čerstvost), která nakrájíš na malé kostičky a v konzervě (dodají sílu), nejlépe druh Pelati viz fotografie.
  • Bazalka – asi 2 snítky
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
Postup:

Dej si vařit studenou vodu do velkého hrnce! Při vaření těstovin dodržuj dvě zásady – 1) Hodně vody, 2) Voda musí být slaná jako voda mořská. Pokud budeš vařit v malém množstvím vody, těstoviny se Ti rozvaří. Těstoviny vlož do vroucí vody a vař na skus.

Zatímco se Ti vaří těstoviny, rozpal si pánev, vlij olej a za minutku na ní vhoď česnek. Dej pozor, aby se česnek nespálil, jeho úkolem je ovonět olej. Přidej rajčata (pokud použiješ i čerstvá, nejspíš budeš muset omáčku lehce dosladit). Rajčata rozmačkej a nech asi tři minutky restovat. Přidej bazalku, osol, opepři a nech ještě asi 5 minut probublávat, aby omáčka získala na síle. Sundej z plotny. Nakonec přidej máslo a zamíchej, aby se Ti vytvořila emulze. Vezmi kleště či pinzetu a přímo z hrnce i s trochou vody vhoď těstoviny do pánve k omáčce. Na talíři ozdob bazalkou a strouhaným parmazánem.

Já jsem si k tomu ještě udělala vykoštěné kuřecí stehno a podávala ho samozřejmě zvlášť 🙂

Dobrou chuť 🙂
Štítky: