Velikonoční salátová miska

Vystaveno:

Až vám zase po Velikonocích zbydou vejce a vaječný salát či pomazánka vám polezou krkem, zkuste tuhle báječnou velikonoční salátovou misku. Je hezky barevná a je to příjemná změna 🙂

Na 2 porce potřebujete
  • 4 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • 12 ředkviček
  • 12 baby brambůrek
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce oblíbené hořčice (anglická, dijonská, hrubozrnná)
  • Kvalitní majonéza nebo osolený bílý jogurt podle chuti
  • 100 g sýru s modrou plísní (gorgonzola, roquefort…)
  • Rukola, baby špenát či jiný oblíbený salát
  • Sůl, pepř
Postup

Vejce vyndejte z lednice minimálně hodinu před vařením. Do středního rendlíku dejte vařit vodu. Až začne vřít opatrně do ní vložte vejce pomocí lžíce jedno po druhém a vařte přesně 9 minut. Pokud chcete vejce nahniličko, uberte dvě minutky. Poté vejce zchlaďte ledovou vodou, chvíli počkejte a pod vodou j oloupejte. Překrojte je na čtvrtky. Ředkvičky a jarní cibulku pokrájejte na menší části. Brambůrky uvařte – použít můžete i klasické nové brambory či batáty a ty překrájet na čtvrtky. Slaninku opečte na pánvi bez tuku dokřupava. Brambůrky můžete na tuku ze slaniny osmahnout, ale nutné to není.

Do misky dejte všechny ingredience, přidejte hořčici, majonézu, salát osolte a opepřete. Pokud chcete, můžete majonézu či jogurt smíchat s hořčicí, solí a pepřem rovnou. Já to mám ráda oddělené, každé sousto pak chutná jinak 🙂 Také je varianta, že si vše zamícháte dohromady, je to sice méně hezké, ale stejně dobré a někdo to tak má prostě nejradši.

Dobrou chuť 🙂