Ovesná kaše s vanilkou a malinami

Vystaveno:

Už brzy si tuhle kaši budete moct “koupit”…a ne, nejedná se o žádný polotovar 🙂 Počkejte a uvidíte, dám vám vědět! Jinak co se receptu týče – ano, kaši dělám částečně z vody a je to fakt lepší, vyzkoušela jsem spoustu variant a tahle mi vychází chuťově nejlíp 🙂

Potřebujete
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 400 ml vody
  • Špetka soli
  • Javorový sirup / med
  • 200 g malin
  • Vanilkový lusk
  • 1,5 lžíce hnědého cukru
  • Jahody, fíky, ořechy a semínka na ozdobu
Postup

Vločky opražte na suché pánvi dokud se nerozvoní. Poté je přesuňte do rendlíku a zalijte vodou a mlékem. Přidejte semínka z poloviny vanilkového lusku. Pozvolna vařte asi 10 – 15 minut, dokud nebudou vločky kašovité. Poté nechte 5 minut odležet. Mezitím svařte maliny s cukrem a druhou polovinou vanilkového lusku.

Do misky navrstvěte kaši, rozvařené maliny a ozdobte podle své fantazie 🙂

Dobrou chuť 🙂