Melounovo – rybízový sorbet

Vystaveno:

Meloun je hit roku 2016, dává se do smoothie, zavařuje se jako marmeláda a v neposlední řadě se z něj vyrábí ovocné zmrzliny a sorbety. Zkuste si melounové nanuky! Žádný člen rodiny jimi nepohrdne.

Na 10 nanuků potřebuješ
  • 70 g třtinového cukru
  • 85 ml vody
  • 500 g rozkrájeného melounu
  • 100 g rybízu
  • šťáva z 1 limety
Postup

V pánvi smíchej cukr s vodou a na střední plameni přiveď k varu. Nech asi 3 minuty probublávat a poté slij do misky. Nech zchladnout na pozdější použití.

Meloun, očištěný rybíz a limetu vlož do mixéru a rozmixuj co nejvíce to jde. Přeceď do jiné mísy a smíchej s cukrovým rozvarem. Nalij do formiček na nanuky nebo do mísy a dej zmrznout minimálně na 4 hodiny.

Dobrou chuť 🙂