Kdo nemá rád pomerančový fresh? Když ho ovoníte skořicí a přidáte perlivou vodu, máte zajímavý letní drink, který si skvěle vychutnáte nejen na snídani! 🙂
Na 4 – 4,5 l limonády
- 2 kg pomerančů
- 100 ml cukrového rozvaru (100 g cukru, 90 g vody)
- 1 – 2 lžičky mleté skořice
- Šťáva z 1 citrónu
- Citrusy a máta na ozdobu
- Led
Postup
Nejdříve si připrav cukrový rozvar. Do pánve nasyp cukr, skořici a přilij vodu. Na vysokém plamenu přiveď k varu a nech 4 – 5 minut bublat do sirupovité konzistence (opravdu stačí max. 5 minut, sirup nemusí být příliš hustý). Vzniknout by ti mělo kolem 100 ml sirupu. Nech zchladnout.
Pomeranče rozřízni napůl a odšťavni. Nejvíc šťávy z nich dostaneš vidličkou, ale na odšťavňovači při takovém množství je to přeci jen pohodlnější 🙂 Každopádně chceme z pomeranče dostat i hodně dužiny, aby byla limonáda hezky ovocná.
Do sklenice KILNER postupně nalij pomerančový fresh, cukrový rozvar se skořicí promíchaný se šťávu z citrónu a energicky zamíchej. Dolij vodou (můžeš použít i perlivou) do ¾ nádoby nebo podle chuti. Do sklenice můžeš přidat ještě citrusy nakrájené na plátky. Nakonec do sklenice vhoď 3 – 5 hrstí ledu.
Skleničky naplň ledem, citrusy, mátou a natoč do nich limonádu.