Už brzy si tuhle kaši budete moct “koupit”…a ne, nejedná se o žádný polotovar 🙂 Počkejte a uvidíte, dám vám vědět! Jinak co se receptu týče – ano, kaši dělám částečně z vody a je to fakt lepší, vyzkoušela jsem spoustu variant a tahle mi vychází chuťově nejlíp 🙂
Potřebujete
- 100 g ovesných vloček
- 150 ml plnotučného mléka
- 400 ml vody
- Špetka soli
- Javorový sirup / med
- 200 g malin
- Vanilkový lusk
- 1,5 lžíce hnědého cukru
- Jahody, fíky, ořechy a semínka na ozdobu
Postup
Vločky opražte na suché pánvi dokud se nerozvoní. Poté je přesuňte do rendlíku a zalijte vodou a mlékem. Přidejte semínka z poloviny vanilkového lusku. Pozvolna vařte asi 10 – 15 minut, dokud nebudou vločky kašovité. Poté nechte 5 minut odležet. Mezitím svařte maliny s cukrem a druhou polovinou vanilkového lusku.
Do misky navrstvěte kaši, rozvařené maliny a ozdobte podle své fantazie 🙂