Nevím, jak vy, ale jakmile začne venku mrznout, vyhledávám horké nápoje. Tentokrát jsem pro vás připravila tak trochu dekadentní horkou čokoládu 🙂 Pokud nebudete řídit, zostřete si ji vaším oblíbeným likérem.
Potřebujete
- 200 ml plnotučného mléka
- 200 g 50 – 70% čokolády
- 150 g smetany 30 – 40%
- Šlehačka ve spreji – kvalitní
- 30 g najemno nasekaných pistácií
- 1 lžička vanilkového extraktu
- M&S Crème brûlée vánoční likér či jiný oblíbený
- Karamelky
- Cukr podle potřeby
Postup
Mléko zahřejte těsně pod bod varu, přidejte vanilku a stáhněte z ohně. Přidejte nalámanou čokoládu a metličkou vymíchejte do hladka. Nakonec přilije 2 panáky likéru (nebo více). Skleničky zlehka namočte v čokoládě a následně v nasekaných ořechách. Tím vytvoříte krásný zdobný okraj. Vychlazenou smetanu vyšlehejte metlou do středně tuhé šlehačky. Poté do skleniček nepravidelně vrstvěte šlehačku a čokoládu. Nakonec ozdobte šlehačkou ve spreji, karamelkami a oříšky (pokud neseženete kvalitní, použijte vyšlehanou 30% smetanu, určitě si horkou čokoládu nekažte nekvalitní šlehačkou z odstředěného mléka či dalších náhražek).
Pokud máte rádi ochucenou čokoládu, můžete použít kardamom, chilli, mletý zázvor či jiné vaše oblíbené koření.