Já nevím jak vy, ale zmrzlinu můžu celoročně. V zimě si ji prostě jen vychutnám doma v teple 🙂 Tuhle jsem se chystala nafotit už hrozně dlouho, ale vždycky ji sníme dřív, než jí stačím vyfotit 😀
Potřebujete
- 2 plechovky kokosového mléka
- 35 g kvalitního kakaa holandského typu
- Med či jiné sladilo podle chuti (cca 4 – 5 lžic)
- Semínka z ½ vanilkového lusku
- Kompotované višně
- Šťáva z ½ citronu
Postup
První plechovku koko mléka vlijte do rendlíku a zahřejte. Mezitím přidejte kakao a med podle chuti. Svařte na středním plameni a asi po pěti minutách odstavte. Nechte směs vychladnout.
Druhou plechovku mléka také zahřejte, přidejte vanilku a med nebo javorový sirup podle chuti. Nechce také cca pět minut na středním plamenu svařit a nechte vychladnout.
Višně vypeckujte (pokud nemáte již vypeckované) a smíchejte s citrónovou šťávou. Lehce je rozmačkejte.
Do nanukových formiček nalijte nejdříve kakaové mléko – asi tak do necelé ½. Poté přidejte trochu višní a opatrně zlehounka dolijte vanilkovým mlékem. Nakonec špejjlí jen lehce promíchjte. Opatrně vložte do mrazáku a asi po 30 minutách zapíchněte nanukové tyčky. Nechte zmrznout do cela.