Party snack z M&S potravin

Vystaveno:

Party snack, finger food, kanapky – každý tomu říká jinak, ale ve své podstatě je to to samé. Přijměte tento netradiční styl a připravte na vaši oslavu moderní pohoštění! Tyhle kousky jsem připravovala výhradně z M&S surovin 🙂

Mušle sv. Jakuba s rajčatovou salsou a sezamem
  • mušle saint Jacques
  • máslo
  • 4 rajčata
  • koriandr
  • ½ cibule červené
  • limeta
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička sójová omáčka
  • sezam
  • sůl, pepř

Nejdříve si připravíme salsu. Rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Koriandr nasekáme najemno a vše smícháme v misce dohromady. Přidáme pár lžic olivového oleje, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Na kousku másla si opečeme mušle (stačí 2 minutky z každé strany). Podáváme je na salse posypané sezamem.

musle
Crostini s barevnými cherry rajčátky a bazalkou
  • bílé pečivo (např. ciabatta)
  • barevná cherry rajčata
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Pečivo nakrájíme na plátky a na sucho opečeme na pánvi. Rajčátka podélně rozkrojíme na poloviny a na olivovém oleji opečeme. Stačí 1 minutka, aby nepustily tolik šťávy. Přidáme nasekanou bazalku a smícháme s rajčaty. Osolíme a opepříme. Podáváme na opečené bagetě, můžeme zakápnout balzamikovou redukcí nebo přidat sušenou šunku.

rajcata
Bruschetta se sýrem brie, sušenou šunkou, fíkovou marmeládou* (nebo ozdobená ostružinou) a tymiánem
  • bílé pečivo (např. ciabatta)
  • brie sýr
  • jamon serrano nebo prosciutto
  • fíkové chutney
  • ostružina
  • tymián čerstvý

Pečivo nakrájíme na plátky a na sucho opečeme na pánvi. Sýr nakrájíme na plátky. Na plátek pečiva položíme sýr, prosciutto, marmeládu nebo ostružinu a snítku tymiánu.

ostruzina
Restované krevety na lůžku z mangového salátku
  • krevety s ocáskem, vyloupané
  • 1 mango
  • hrst koriandru
  • 1 malá červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 jalapeno paprička
  • šťáva z ½ limetky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Mango nařízneme kolem dokola a vykroutíme na dvě poloviny. Oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Obě papriky i cibuli nakrájíme najemno, stejně tak, jako koriandr. Zakápneme limetou, olejem, osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krevety orestujeme dozlatova. Olej musí být opravdu rozpálený, aby se krevety opekly co nejdříve. Nesmí být na pánvi déle, než tři minuty, byly by tvrdé. Na lžičku navrstvi lůžko salátku, na který postav krevetu a ozdob snítkou koriandru.

kreveta¨