Netradiční servírování jednohubek s uzeným lososem určitě překvapí všechny vaše hosty! 🙂 Vyvážená kombinace chutí uzeného lososa, citrónové kůry a krémového sýra se smetanou je prostě neodolatelná.
Potřebuješ
- 300 g cream cheese
- 200 g crème fraîche
- 1 stroužek česneku
- Kůra z bio citrónu
- Pažitka nebo kopr
- 3 tortilly
- 350 g uzeného lososa
- Máslo
Postup
Smíchejte cream cheese, vysokotučnou zakysanou smetanu crème fraîche, česnek a nasekané bylinky. Promíchejte, nastrouhejte kůru z citrónu a osolte podle chuti. Rozprostřete polovinu směsi na první tortillu. Pokryjte plátky uzeného lososa. Druhou tortillu namažte lehce máslem a touto stranou ji přikryjte na lososa. Namažte druhou polovinou krému a poklaďte lososem. Třetí tortillu opět namažte máslem a položte na lososa. Zatižte prkénkem a lehce zmáčkněte. Přikryjte fresh fólií a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice, aby tortilly pěkně zatuhly.
Ztuhlé tortilly nakrájejte na 5 – 6 proužků a poté každý rozkrájejte do čtvercového tvaru. Do každého píchněte párátko a ozdobte koprem a citrónem.
V M&S mají i spoustu předpřipravého slaného party pečiva, krevetky a další dobroty. Pokud nemáte čas, ušetřete si ho kvalitními potravinami 🙂