Asi jste si všimli, že kadeřávek mám opravdu ráda 🙂 Je pravda, že ho mám v lednici skoro pořád, přidávám ho do smoothies, dělám z něj různé bowls a naučila jsem se ho používat i do sendvičů a tortil. Pokud ho ale nemusíte, můžete použít třeba rukolu nebo římský salát, fantazii se meze nekladou.
Na 2 porce potřebujete
- 2 špenátové tortily*
- Kadeřávek / oblíbený salát
- Červené zelí
- 200 g krémového sýra
- 200 g pastrami / oblíbené šunky
- Sůl, pepř
*Pokud nemáte špenátové tortily, použijte jakékoliv jiné a dovnitř přidejte špenát 🙂
Postup
Pokud máte kadeřávek tužší, nebojte se ho blanšírovat. Do hodně slané (na 1 litr vody asi 30 g soli), vařící vody vhoďte kadeřávek a počkejte 1,5 minuty. Mezitím si připravte do mísy studenou vodu s pár kostkami ledu. Kadeřávek přendejte přímo do ledové vody a počkejte 5 minut. Poté ho vyndejte na utěrku a usušte. Nyní bude mít nejen hezčí barvu, ale i lepší chuť.
Tortily pomažte sýrem, posolte, popepřete a přidejte listy červeného zelí. Zelí můžete také nakrájet na proužky, záleží na vás. Zelí rovnoměrně poklaďte kadeřávkem a nakonec přidejte pastrami. Dlaněmi směs přitiskněte k tortile a opatrně zabalte.
Podávejte třeba s nakrájeným rajčetem ochuceným pepřem a solí 🙂