Tyhle těstoviny máte hotové za chvíli a věřte mi, že je to fakt pecka.
Potřebujete
- 150 g vaječných nudlí
- 2 x 200 g filet z lososa
- Hrst tmavého kadeřávku
- 1 citrón
- 6 ks baby pak choi
- 5 lžic ketjap manis
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup
Rybu vyndejte hodinu předtím, než ji budete připravovat.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny. Hrnec okamžitě sundejte z plotny, promíchejte a nechte stranou. Měly by být do 10 minut hotové.
Na větší pánvi rozehřejte olej a přidejte osolené filety z lososa a pak choi. Pokud máte filety s kůží, nejdříve je opečte kůží dolů. Až se ryba pustí, opatrně filety otočte. Z každé strany opékejte cca 4 minuty. Ryba by uvnitř měla být hezky vláčná. Pak choi opečte z obou stran a vyndejte z pánve na talířek. Mezitím, co se ryba opéká, přidejte na pánev nakrájený citrón na plátky a z každé strany ho opečte dozlatova.
Až bude ryba téměř hotová, stáhněte plamen, přidejte do pánve kadeřávek a restujte ho jen asi 2 minuty. Lososa vařečkou lehce pokrájejte na menší kousky (kůži vyhoďte). Poté do pánve kleštěmi přendejte nudle a promíchejte. Zakápněte 5 lžícemi omáčky ketjap manis a asi lžičku rybí omáčky. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku.
Podávejte s pak choi, karamelizovaným citrónem a sójovou omáčkou na případné dochucení.