Banánový chlebíček ze skyru

Vystaveno:

Skyr je můj objev roku 2017. Je bohatý na bílkoviny a naopak obsahuje málo tuku. Chuťově je báječný a tak jsem s ním zkusila i péct. A vyplatilo se! Děkuji Islandu za tyto dary 🙂

Na 1 ks
  • 2 vejce velikosti L
  • 120 g skyru
  • 3 větší hodně zralé banány
  • 7 lžic javorového sirupu
  • 50 g hnědého cukru (lze vynechat)
  • Semínka z 1 vanilkového lusku
  • 60 g mletých ovesných vloček
  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • Hrst oblíbených nasekaných ořechů / kvalitní čokolády
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • Kokosový olej a kokos na vysypání formy

Na podávání:

  • Vanilka
  • Skyr
  • Oříšky

Postup

Troubu předehřej na 180 stupňů. Formu na chlebíček vymaž kokosovým olejem a vysyp kokosem. Mouku, vločky, sodu a skořici promíchej a nech stranou. Ve větší misce vidličkou rozmačkej 2 banány. Do misky rozklepni vejce a vymíchej do jednotné hmoty. Přidej jogurt, javorový sirup, cukr (pokud ho používáš) a vanilku. Zamíchej do jemné hladké směsi. Nakonec jemně vmíchej směs mouky a ořechy / čokoládu.

Těsto přelij do připravené formy. Zbývající banán podélně rozpul a ozdob vršek chlebíčku. Peč v troubě asi 40 minut (zkontroluj špejlí).

Hotový chlebíček krájej na plátky a podávej například se skyrem smíchaným s vanilkou a posypaným ořechy.

Dobrou chuť 🙂