Bucatini alla carbonara

Vystaveno:

Víte co fakt nenávidím? Když přijdu do restaurace a u tohoto jídla je napsané složení: anglická slanina, smetana, česnek … a už zavírám menu a chce se mi řvát. Jako kdyby snad v Itálii dělali svíčkovou z rajčat místo kořenové zeleniny!!!

Na 2 porce potřebuješ
  • 30 g másla, trocha olivového oleje
  • 50 g čerstvě strouhaného parmezánu
  • 200 g těstovin bucatini (nebo spaghetti či linguine)
  • 100 g pancetty (nebo guanciale, či poměr 1:1)
  • 3 žloutky
  • čerstvě mletý pepř

Než začneš vařit tento recept, přečti si zásady zde.

 

Postup

Jako první si dej vařit vodu na pastu. Hodně vody. Až se začne vařit, osol a po minutě vlož těstoviny. Vař dokud nebudou na skus.

Sušenou slaninu si nakrájej na proužky / kostičky, parmezán si najemno nastrouhej. Odděl si žloutky od bílků. Prošlehej sýr se žloutky a přilij asi 1,5 – 2 sběračky vody z těstovin.

Na pánvi si rozehřej máslo s trochou olivového oleje (díky oleji se ti máslo nebude připalovat už při nízkých teplotách). Přidej slaninu a na středním ohni nech opéct dokřupava. Nyní by měly být těstoviny al dente. Pomocí kleští či pinzety je přendej přímo z hrnce do pánve. Přilij ještě sběračku vody z pasty, ta se bude hodit. Promíchej těstoviny s orestovanou slaninou a stáhni z ohně. Počkej dvě minuty. Do pánve nyní nalij připravenou žloutkovou hmotu a energicky míchej. Vytvoří se ti nádherná lesklá omáčka obalená kolem těstovin, takzvaná crema.

Servíruj v hlubokém talíři posypané čerstvým parmezánem.

Dobrou chuť 🙂
Štítky: