Filírovaná kuřecí prsa na pyré z paprik se zeleninovým concassé

Vystaveno:

Co takhle udělat si barevnou večeři?

Potřebuješ
  • Asi 6 červených paprik na pyré + 1 na concassé
  • Řapíkatý celer
  • Mrkev
  • Cuketa
  • Zeleninu jsem namíchala všechnu ve stejném množství, ale záleží na Tvé chuti 🙂
  • Máslo
  • Sůl, pepř
  • 2 kuřecí prsa
  • Čerstvé bylinky

Uvař si jednu bramboru – nakrájenou na úhledné kousky a uchovej v teple.

Postup

Papriky zbav jádřinců, pokapej je olivovým olejem a dej je na 200 stupňů péct do trouby (troubu si nech běžet). Nech je tam asi 15 minut nebo dokud na nich nebudou tmavé skvrny. Poté je vyndej a vlož do igelitového pytlíku asi na 5 minut. Zapaří se a půjdou lépe oloupat. Oloupané je tyčovým mixérem rozmixuj na jemné pyré, osol, opepři a uchovej na teplém místě.

Očištěná prsa pokapej olivovým olejem, promni v rukou, vlož je na rozpálenou (suchou) pánev a opeč z obou stran (1 – 2 minuty z každé strany). Pak na ně přitiskni kousek másla a bylinky – nejlépe tymián a rozmarýn a dej je dopéct na 12 – 15 minut do trouby. Záleží na velikosti prsou, pokud máš malá, rozhodně je tam nenechávej 15 minut, byla by vysušená. Vnitřní teplota by měla mít 60 stupňů. Vyndej je a nech odpočinout 5 minut v misce s trouchou olivového oleje (misku přikryj). Před servírováním je osol a opepři čerstvě mletým pepřem.

Mezitím si nakrájej zeleninu na úhledné malé kostičky. Rozehřej si máslo na pánvi a zeleninu zlehka opékej asi 5 – 7 minut dokud nezkřehne. Nenechávej ji tam déle nebo ztratí krásnou svěží barvu.

Na talíř si lžící „rozmázni“ pyré, do něj nasyp zeleninu, kolem ozdob brambůrkama a navrch „nafilíruj“ neboli nakrájej odpočinuté maso přes vlákno tedy tak, aby šlo dobře rozkousat 🙂 Polij šťávou z masa, ze zeleniny a pokapej olivovým olejem.

Dobrou chuť 🙂