Dneska pro vás mám svěží italské topinky zvané bruschetta. Připravila jsem je s hráškem, mozzarellou a rajčátky. Musím říct, že tyhle jsou zatím moje nejoblíbenější 🙂 Jsou fakt super, vyzkoušejte je třeba k večeři nebo jako rychlý oběd.
Na 4 ks potřebujete
- 4 plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba
- Extra panenský olivový olej
- Stroužek česneku
- 300 g čerstvého hrášku
- 15 g másla
- 4 plátky parmské šunky
- 1 mozzarella nebo 150 g baby mozzarelly
- 10 ks cherry rajčátek
- Sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Máslo rozehřejte v rendlíku a přidejte hrášek. Na středním plamenu ho restujte a asi po třech minutách přidejte asi 30 ml vody. Počkejte ještě asi dvě minutky (ne déle, aby nám hrášek nezešedl) a sundejte ho z plotny. Tyčovým mixérem rozmixujte v hrubší pyré a dochuťte solí (případně to jde i vidličkou).
Pánev si na sucho rozehřejte na plotně, ciabattu pokapejte olivovým olejem a vložte ji na rozpálenou pánev a opečte dozlatova. Až chléb sundáte, hned ho potřete česnekem.
Topinky pomažte hráškem, přidejte mozzarellu, rajčátka, šunku, lehce okořeňte čerstvě mletým pepřem a zakápněte olivovým olejem.