Jarní bruschetta s parmskou šunkou

Vystaveno:

Dneska pro vás mám svěží italské topinky zvané bruschetta. Připravila jsem je s hráškem, mozzarellou a rajčátky. Musím říct, že tyhle jsou zatím moje nejoblíbenější 🙂 Jsou fakt super, vyzkoušejte je třeba k večeři nebo jako rychlý oběd.

Na 4 ks potřebujete
  • 4 plátky ciabatty nebo jiného bílého chleba
  • Extra panenský olivový olej
  • Stroužek česneku
  • 300 g čerstvého hrášku
  • 15 g másla
  • 4 plátky parmské šunky
  • 1 mozzarella nebo 150 g baby mozzarelly
  • 10 ks cherry rajčátek
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
Postup

Máslo rozehřejte v rendlíku a přidejte hrášek. Na středním plamenu ho restujte a asi po třech minutách přidejte asi 30 ml vody. Počkejte ještě asi dvě minutky (ne déle, aby nám hrášek nezešedl) a sundejte ho z plotny. Tyčovým mixérem rozmixujte v hrubší pyré a dochuťte solí (případně to jde i vidličkou).

Pánev si na sucho rozehřejte na plotně, ciabattu pokapejte olivovým olejem a vložte ji na rozpálenou pánev a opečte dozlatova. Až chléb sundáte, hned ho potřete česnekem.

Topinky pomažte hráškem, přidejte mozzarellu, rajčátka, šunku, lehce okořeňte čerstvě mletým pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť 🙂