Jsem v TOP 5 blogerek října

Vystaveno:

Po třech měsících blogování jsem v TOP 5 blogerkách měsíce října! První rozhovor se mnou si můžeš přečíst níže. Dozvíš se, jak jsem vůbec začala vařit a co je mým největším cílem. Moc díky za podporu při hlasování na blogerku roku, i tohle je pro mě takové malé vítězství 🙂

Jak tě napadlo založit si blog a jaké byly tvé začátky?

S vařením jsem začínala v podstatě na prvním stupni základky, kdy jsem kamarádkám chodila vařit míchaná vajíčka k nim domů, byla jsem takový chef at home :-). Poté jsem se hodně učila od babičky, získala jsem takové ty typické babiččiny rady. Když už byly lidské zdroje vyčerpané, přišly na řadu knihy, učila jsem se od známých českých i zahraničních kuchařů, studovala tradiční receptury a základní postupy… Začala jsem při práci vařit v úžasné restauraci, která využívala moderní postupy na tradičním základu a tam jsem získala i praxi. Čím dál víc jsem měla potřebu předávat tuto filozofii a mé zkušenosti lidem, kteří se v restauracích nechávají vodit za nos, kupují, většinou nevědomky, nekvalitní suroviny, nechávají se ovlivňovat reklamou na různé „vylepšováky“ při vaření a zapomínají na tu krásu tradiční kuchyně, na vůni másla, čerstvého vývaru, na chuť domácího chleba či kvalitního sýru a celkově na ten pocit, že si uvaří něco z kvalitních surovin, co chutná neuvěřitelně a přitom to tolik nestojí.

 

Čeho bys chtěla v blogování dosáhnout?

Mám potřebu šířit filozofii dobrého jídla a čím víc lidí mě bude sledovat, tím lepší bude jejich vzdělání v otázce gastronomie a já budu šťastnější. Samozřejmě se snažím dosáhnout co nejvyšší sledovanosti přes sociální sítě, psaním kvalitních článků na blogu a doufám, že se mi do budoucna podaří navázat kvalitní spolupráce a dosáhnout tak lepších výsledků. Opravdu si srdečně přeji, aby v Čechách lidé zase začali vnímat gastronomii jako něco důležitého, v podstatě jako umění, přesně tak, jako to mají například na jihu Evropy.

 

Čím je tvůj blog zvláštní a proč bychom se na něj měli podívat?

Je to rozhodně obsah. Pár věcí dělám jinak, než ostatní blogeři. V první řadě se soustředím především na rady a tipy v kuchyni, než na recepty. Receptů je všude plno, ale správných postupů, vysvětlení pojmů jako je karamelizace, brazírování apod., to už je málokde popsané. Své stránky neplním každý den receptem na limonádu jen proto, aby tam bylo něco nového. Raději si dám práci s pořádným článkem a řídím se pravidlem „méně je více“. Myslím si, že mám i celkem příjemnou grafiku, kterou ještě stále piluji a snažím se, aby stránky byly jednoduché a plně funkční a to i při zobrazení na telefonu.

 

Celý článek najdete zde