Máslové těsto, vanilkový krém, ovoce – takhle nějak si představuju nebe 🙂 Tyhle tartaletky se hodí na každou příležitost! Když se mi nechce péct dort (což je fakt málokdy:D), zvolím tyhle košíčky a ještě nikdy se mi nestalo, že by někomu nechutnaly. Variant je mnoho, tohle je taková klasika, kterou jsem na svým blogu postrádala 🙂
Potřebujete
- 2 balení tartaletek M&S nebo 1 porce křehkého těsta
- 250 ml plnotučného mléka
- 3 žloutky
- 35 g kukuřičného škrobu
- 35 g másla
- 75 g cukru
- Semínka z 1 vanilkového lusku
- 1 balení pusinek M&S na ozdobu (nemusí být)
- Fíky, ostružiny, maliny na ozdobu
Postup
Do hrnce vlijte mléko, žloutky, kukuřičnou mouku, máslo a vanilku. Na mírném ohni přiveďte za stálého míchání k varu a poté ještě 5 minut míchejte a vařte. Krém se musí řádně provařit, aby nebyla cítit kukuřičná mouka, zároveň by díky ní měl krásně zhoustnout.
Až bude krém hotový, přelijte ho do misky a přikryjte potravinovou fólií tak, aby se přímo dotýkala krému. Nechte vychladnout a poté dejte do lednice na 2 hodiny (i s fólií).
Chladný krém si připravte do zdobícího pytlíku s trezírovací špičkou a nastřikejte ho do tarteletek. Ty ozdobte pokrájenými fíky, ostružinami či malinami a pusinkou. Pokud máte doma flamovací pistolku, použijte ji na opálení pusinek, vytvoří to krásný efekt.