Tenhle recept jsem dokonce posílala ke kontrole odbornici a své kamarádce Ilče z blogu Indie na talíři.
Na 2 porce potřebujete
- 500 g kuřecích prsou / stehenních řízků
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 cm kus zázvoru
- 400 g rajčat v konzervě
Koření
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého chilli
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté pískavice (nemusí být)
- 1 lžička garam masaly
- Kuřecí / zeleninový vývar dle potřeby
- Ghí / máslo napůl s rostlinným olejem
Postup
Cibuli, zázvor a česnek rozmixujte ve food procesoru najemno. Na pánvi rozehřejte ghí a přidejte připravenou pastu z cibule. Smažte na nízkém plamenu asi 10 minut (směs by měla mít jen kolem 100 stupňů). Poté přidejte koření kromě garam masaly a pokračujte ve smažení další 3 minutky. Nyní přidejte maso nakrájené na větší kostky a rajčata. Až se maso zatáhne, přilijte asi 150 ml vývaru a vařte asi 15 minut, dokud nebude maso téměř hotové. Nakonec přidejte garam masalu a vařte ještě asi 5 minut.
Ochutnejte a případně dochuťte solí. Servírujte posypané koriandrem s rýží basmati nebo naanem.