Žebírka jsou taková hospodská klasika, moc ráda si je tam dávám. V poslední době si je ale radši dělám doma, protože jsou mnohem šťavnatější a hlavně na tuhle marinádu nedám dopustit! Vyzkoušejte sami a uvidíte, že nekecám 🙂
Na 2 porce
- 2 ks vepřových žebírek
- 3 lžíce uzené mleté papriky
- 2 lžíce sušené mleté cibule
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce kvalitního kečupu
- 2 lžíce tekutého medu
- Hrst sekané petržele
- Kukuřice a chléb k podávání
Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2 – 4 hodiny marinovat do lednice.
Troubu zapněte na 140 stupňů. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte. Pečte 2 – 3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.
Podávejte posypané petrželkou s grilovanou kukuřicí na másle a chlebem.