Medová žebírka

Vystaveno:

Žebírka jsou taková hospodská klasika, moc ráda si je tam dávám. V poslední době si je ale radši dělám doma, protože jsou mnohem šťavnatější a hlavně na tuhle marinádu nedám dopustit! Vyzkoušejte sami a uvidíte, že nekecám 🙂

Na 2 porce
  • 2 ks vepřových žebírek
  • 3 lžíce uzené mleté papriky
  • 2 lžíce sušené mleté cibule
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce kvalitního kečupu
  • 2 lžíce tekutého medu
  • Hrst sekané petržele
  • Kukuřice a chléb k podávání

Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2 – 4 hodiny marinovat do lednice.

Troubu zapněte na 140 stupňů. Žebírka vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a přiklopte. Pečte 2 – 3 hodiny, dokud nebudou krásně měkká. Posledních deset minut pečte žebra pod grilem, aby se vytvořila zkaramelizovaná kůrka.

Podávejte posypané petrželkou s grilovanou kukuřicí na másle a chlebem.

Dobrou chuť 🙂