Miele – spolupráce snů

Vystaveno:

Protože jste na mém Instagramu tolik reagovali na stories ohledně mé trouby a psali jste si o článek, rozhodla jsem se sepsat můj příběh s popisem spotřebičů, které od Miele mám 🙂

Miele. Jeden z mých snů. Možná to zní divně, měla bych asi snít o drahé kabelce nebo špercích.. Ale ne, moje sny byly vždycky v kuchyni 🙂 Miele jsem poprvé zaregistrovala, když jsem se byla podívat v jednom pražském kuchyňském studiu. Pamatuju si to, jako by to bylo včera, přitom už to je kolem 5ti let. Otevřela jsem dvířka mnou neidentifikovatelného přístroje a jen jsem užasla. „To je domácí konvektomat“, říká prodavač. Cožeeeeee?! Já doma můžu mít konvektomat? Woooooooow! Nejkrásnější gastro zpráva v mým životě. Od té doby jsem věděla, že tenhle přístroj jednou musí být v mojí kuchyni…

Uběhlo pár let a já sedím v Miele na schůzce. No, musím říct, že jsem byla zpocená až víte kde.. Jedna schůzka, další schůzka a pak ještě jedna. „Tak my bychom to s vámi zkusili, Ivano“ – můj Bože! Já mám spolupráci s Miele! Nevím, k čemu bych tu radost přirovnala, ale vrátila jsem zpátky do dětských let a jako to malé děcko jsem se radovala. No, došlo i na slzy štěstí, ale trochu se to bojím přiznat, abyste si nemysleli, že jsem blázen 😀

Největší poklad – Konvektomat pro domácnosti DGC 6860X

Musím se přiznat, že jsem měla velká očekávání, věděla jsem, že to bude bomba, ale tohle je něco mnohem většího. Prostě si pořád myslím, že za tou troubou sedí Zdeněk Pohlreich a nebo třeba Kazma jako v Prostřenu 😀 Nicméně, pojďme si to vzít od začátku. Základní výhoda konvektomatu je, že můžete kombinovat přípravu v páře s klasickým pečením. Pro upřesnění – v parní troubě můžete připravovat jen do určité teploty – bývá to kolem 100 stupňů. Zde můžete kombinovat horký vzduch (do 225 stupňů) a libovolné procento vlhkosti. Vaše jídlo bude tak uvnitř neskutečně šťavnaté a zvenku křupavé. Protože mám kuchyňské doplňky laděné do zlaté barvy, vybrala jsem si variantu bez rukojeti. To znamená, že pro otevření musím zmáčknout tlačítko. Nejdříve jsem se toho bála a teď už si to neumím představit jinak. Protože hodně vařím a peču, vybrala jsem velikost XXL, která odpovídá plus mínus velikosti klasické trouby (konvektomaty pro domácnost jsou totiž standardně menší, než trouby).

Programy

Konvektomat má displej, na kterém probíhají veškeré akce. Ve vypnutém režimu ukazuje hodiny, při zapnutí pak nabídne základní menu. V tomto menu jsou mimo jiné na výběr provozní způsoby, automatické programy, speciální použití a ošetření.

V provozních způsobech si můžete vybrat, jakou metodou chcete vaše jídlo připravovat. Můžete vybrat horký vzduch, horní spodní pečení, kombinovanou přípravu (tedy konvektomat), přípravu v páře (do 100 stupňů), sous-vide, intenzivní / spodní / horní pečení, velký / malý gril, gril s cirkulací, zapékání atd.  Takže pokud si chci navolit vlastní teplotu nebo dokonce více různých programů za sebou, jdu sem.

Dále jsou na výběr automatické programy a to je teprve paráda! Tady si můžu z široké a přehledné databáze vybrat jídlo/surovinu, kterou připravuji. Například brokolici na růžičky, filet z lososa či pečené kuře. Po zvolení tohoto programu se mi dokonce ukáže, jakou přesně nádobu na pečení mám použít (ve výbavě jsou např. také perforované plechy). Trouba si pak sama nastaví několik programů za sebou a množství páry. Při pečení kuřete to je například kombinace horkého vzduchu, páry a nakonec gril. Vy se celou dobu nemusíte o nic starat. Pokud chcete v troubě ke kuřeti třeba připravovat brambory a zeleninu, nebojte se vlka nic. Stačí zvolit program „příprava menu“, kde si zvolíte všechny suroviny. Trouba vše zpracuje a dává vám přesné pokyny, jak postupovat. Uvaříte tedy vše najednou v té nejvyšší kvalitě. Za celé tři měsíce se mi nestalo, že by nějaký program nefungoval. Vždy je všechno perfektně uvařené, propečené, podušené… Prostě radost vařit!

Jako třetí na výběr je speciální použití. Když jsem probádávala tuhle „záložku“, tak už jsem tomu ale FAKT nevěřila. Najdete tu programy jako je blanšírování, sušení, zavařování, ohřev (jako mikrovlnka), rozmrazování, dezinfekce nádobí či kynutí těsta. Vyzkoušela jsem kynutí těsta a je to fakt úžasný!

A že vám tato trouba nahřeje ubrousky, talíře, sama se umyje nebo vám rozpustí ztuhlý med a spaří rajčata na oloupání už je jenom pomyslná třešnička na dortu.

Údržba

Jediné, co musíte pravidelně dělat, je doplňování vody do zásobníku – kvůli využití páry a vylévat špinavou vodu, která se v zásobníku nashromáždí po propláchnutí. Jednou za čas je pak potřeba troubu odvápnit. Uvnitř se myje sama – po každém pečení probíhají tři úkony – odmočení, sušení a proplach vodních cest.

Co vám budu povídat, nemyslím si, že mě moje trouba přestane někdy překvapovat. Ale abych nemluvila jen o ní, mám i další pomocníky v kuchyni 🙂

Odsavač par DA 3566

Protože jsem nechtěla viditelnou digestoř, Miele mi vyřešilo problém jejich zabudovanou. Je neskutečně tichá, brutálně výkonná a má dvojitý filtr. Jeden se po čase mění a ten druhý – tukový stačí dát jednou za čas do myčky, což je super.

Indukční deska KM 6306

Jako další spotřebič od Miele mám indukční desku. Opět mě naprosto dostala svými funkcemi! Má klasicky čtyři plotýnky, které si ale mohu spojit na dvě velké. Musím říct, že to používám celkem často, třeba jen na velkou pánev, je to mnohem pohodlnější. Další super vlastnost je „pauza“. Pokud mi třeba někdo volá, zmáčknu pauzu a když domluvím, deska si pamatuje, na jaký stupeň jsem měla nastavené všechny plotýnky. Nemusím tak sundávat hrnce stranou nebo vypínat všechny plotýnky zvlášť. V neposlední řadě chci zmínit naprosto skvělou funkci „udržování tepla“. Když dovařím kaši, knedlíky či polévku a ještě nemám hotové další přílohy, nastavím desku na udržení teploty a ona mi v hrnci udržuje pořád stejné teplo, aby mi pokrm nevychladl. Vlastně to nahrazuje strkání hrnců do peřin, jako to dělávaly naše babičky 🙂

Myčka nádobí G 6890 SCVi K2O – Knock2open A+++

Poslední a neméně důležitý pomocník je myčka nádobí. Tuhle myčku jsem zaregistrovala na svojí první schůzce v Miele. Pan ředitel zaklepal na skříňku v jedné z vystavených kuchyní v showroomu a já si říkala – co to dělá pane bože? 😀 A najednou „Sezame, otevři se“ a byla tam myčka! A ta myčka uvnitř nádherně bíle svítila a měla šuplík na příbory – ach! Dnes ji mám doma a když mám špinavé ruce při vaření a potřebuju do ní něco zaklidit, klepání fakt uvítám. Stejně tak uvítám i světlo, když je třeba večer a mám doma přítmí, ale i za bílého dne, prostě je to příjemné J Co mě ještě moc potěšilo je, že myčka má zásobník na sůl a leštidlo ve dvířkách, perfektně se s ní tak zachází. Co se týká programů, myčka dokáže umýt nádobí za necelou hodinu díky programu QuickPowerWash a k němu speciálně vyvinutým tabletám. Dále umí bravurně sušit nádobí (i plastové!) a také má technologii na šetrnou péči o sklo, takže neničí skleničky 🙂

V neposlední řadě musím ocenit koše na nádobí, které si můžu různě přizpůsobovat, podle druhu nádobí, které tam ukládám. Highlitem je její extra úspornost, řadí se do A+++ energetické třídy a aplikace, kterou mám staženou v telefonu. Ta mi ukazuje, kdy bude myčka domytá, co zrovna při mytí dělá a jaký je stav leštidla a soli 🙂

Trochu historie

Společnost Miele byla založena roku 1899 dvěma pány – Carlem Mielem a Reinhardem Zinkannem. Málokdo ví, že tato firma se původně specializovala na odstředivky mléka 🙂 Jejich ústřední motiv se stal filozofií firmy: „Vždy lepší“, což rozhodně plní až dodnes.

 

Pro profesionální popis spotřebičů a kompletní nabídku se kdyžtak mrkněte na jejich web. Můžete také zajít do jejich showroomu v Praze, kde sedí ten nejlepší Store Manager pod sluncem pan Martin Dvořák, kterému tímto děkuji za perfektní pomoc při výběru spotřebičů. Martin je fakt profík a navíc je s ním sranda! 🙂 Showroom mají tedy i Brně, ale tam to bude bez pana Dvořáka 😀