Rybízovo – pomerančové mojito

Vystaveno:

Všichni kolem mi říkali, že rybíz je nuda. Prý se z něj dělá jen marmeláda na linecký! Ne, neeeee, není to tak! Pokud máte na zahradě spousty rybízu, zkuste třeba tenhle super letní drink. Krásné lahvičky s kotvou mám z Butlers, jsou boží!

Na 4 velké nebo 6 menších drinku:
  • 400 – 500 g rybízu
  • Velká hrst máty
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 500 ml vymačkané pomerančové šťávy (cca 8 pomerančů)
  • 200 ml bílého rumu
  • 750 ml perlivé vody
  • Led
  • Špičky máty, jedlé květy (volitelné) a rybíz na ozdobu
Postup

Mátu promni v ruce, v hlubší nádobě smíchej s cukrem a dvěma lžícemi pomerančové šťávy. Promačkej macerovací paličkou (tzv. muddler) nebo třeba opačnou stranou paličky na maso, pokud ji nemáš 🙂 Rybíz rozmixuj na pyré.

Do 4 nebo 6 menších sklenic rozděl nejdřív pyré, přidej led, mátu, opatrně přilij pomerančovou šťávu, na ni po lžičce bílý rum a dolij vodou. Nakonec ozdob podle libosti a podávej s nějakým fešným brčkem 🙂

Pokud vám i tak zbývá hodně rybízu, mám pro vás super recepty na melounovo – rybízový sorbet nebo rybízovou zmrzlinu s kokosovým mlékem.

Dobrou chuť 🙂