Tyto výtečné burgery jsem dělala výhradně z kvalitních surovin M&S. Ale nebojte, přípravě burgerů se budu podrobněji věnovat v budoucnu.
Na 4 burgery potřebuješ:
- 450 g Aberdeen Angus steak burgers M&S (mleté hovězí)
- 4 burgerové housky
- 100 g majonézy
- Chilli chipotle (uzené chilli) dle chuti
- Kečup
- Hrubozrnná hořčice
- Červená cibule 1 ks
- Cheddar (4 plátky)
- Slanina (4 plátky)
- Směs salátů (např. Polníček, mladá řepa, rukola..)
- 50 g másla
- Sůl, pepř
- Olivový olej
Postup:
Do misky si připrav 100 g majonézy a přidej 1 – 2 lžičky chilli chipotles – uzených chilli papriček. Zamíchej a nech stranou. Nakrájej si cibuli a rajčata na kolečka, připrav si salát, cheddar, olej, hořčici, kečup, sůl a pepř, ať máš vše po ruce. Plátky slaniny si opeč dozlatova na pánvi a uchovej na teplém místě. Připrav si grilovací pánev, případně si rozpal gril na 230 stupňů. Maso pokojové teploty pokapej olejem a rozetři po celé ploše, vlož na rozpálenou pánev ( na nejvyšší stupeň) / gril a nech opékat asi 4 minuty, poté otoč a griluj další 2 minuty. V tuto dobu na každý kus masa polož plátek cheddaru a nech grilovat ještě 2 minutky. Poté maso sundej a nech chvíli odpočinout přikryté poklicí nebo alobalem. Maso by mělo uprostřed zůstat hezky růžové. Bulky si rozpul a v menším kastrůlku rozehřej máslo. Připrav je tak, že každý kus namočíš rozřízlou stranou do másla a dáš opéct na suchou pánev / gril dozlatova. Trvá to asi 3 minuty. Na spodní část bulky navrstvi hořčici, kečup, poté salát, maso, slaninu, cibuli a rajče. Druhou část bulky pomaž chipotle majonézou a přiklop.