Kedluben je zdravý, podporuje krvetvorbu, obsahuje například látku biotin, která přispívá ke zdravé pokožce a hezkým vlasům! Zkuste tuto lahodnou jarní polévku, kterou vařily naše prababičky! Je skvělá!
Potřebuješ:
- 3 kedlubny (600 – 700 g)
- 1 menší cibule
- 50 g másla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 ml polotučného mléka
- 200 ml smetany 30 – 40%
- sůl, pepř bílý
- muškátový oříšek
Postup:
Kedlubny oloupej a nakrájej na jemné plátky, část si můžeš schovat a nakrájet na jemné nudličky, které poslouží na dozdobení. Cibuli také oloupej a nakrájej na plátky. Společně chvíli orestuj na másle a zalij teplým vývarem a mlékem. Osol, opepři a nastrouhej trochu muškátového oříšku. Vař, dokud kedlubny nebudou měkké. Poté polévku rozmixuj ručním mixérem dohladka. Nakonec zjemni smetanou, přiveď k varu a podávej. Polévku ozdob nudličkami z kedluben a třeba řeřichou 🙂