Krémová kedlubnová polévka

Vystaveno:

Kedluben je zdravý, podporuje krvetvorbu, obsahuje například látku biotin, která přispívá ke zdravé pokožce a hezkým vlasům! Zkuste tuto lahodnou jarní polévku, kterou vařily naše prababičky! Je skvělá!

Potřebuješ:
  • 3 kedlubny (600 – 700 g)
  • 1 menší cibule
  • 50 g másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml polotučného mléka
  • 200 ml smetany 30 – 40%
  • sůl, pepř bílý
  • muškátový oříšek
Postup:

Kedlubny oloupej a nakrájej na jemné plátky, část si můžeš schovat a nakrájet na jemné nudličky, které poslouží na dozdobení. Cibuli také oloupej a nakrájej na plátky. Společně chvíli orestuj na másle a zalij teplým vývarem a mlékem. Osol, opepři a nastrouhej trochu muškátového oříšku. Vař, dokud kedlubny nebudou měkké. Poté polévku rozmixuj ručním mixérem dohladka. Nakonec zjemni smetanou, přiveď k varu a podávej. Polévku ozdob nudličkami z kedluben a třeba řeřichou 🙂

Dobrou chuť 🙂
Štítky: ,