Pro mě je tuňák něco jako hovězí svíčková, nemám ho často a jsem šťastná, když mám příležitost si ho dát 🙂 Tentokrát jsem zvolila moderní „bowl“, která jen hýří barvami a chutí je naprosto výjimečná! Vyzkoušejte sami a uvidíte.
Potřebuješ
- 2 x 150 g steak kvalitního tuňáka žlutoploutvého
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 – 3 lžíce sezamového / arašídového oleje
- Černý a světlý sezam
- Quinoa / rýže
- Fazole edamame
- Avokádo
- Výhonky / Okurka / Ředkvičky / Mrkev / Pak choi
- Mango
- Koriandr
Postup
Tuňáka zalijte sójovou omáčkou, olejem a nechte minimálně 3 hodiny marinovat v lednici. Mezitím si podle návodu připravte quinou / rýži, nakrájejte mango a zeleninu. Mrkev na nudličky, ředkvičky, okurku, avokádo na plátky, mango na kostičky. Použít můžete zeleninu jakou máte rádi, záleží na vaší chuti. Pánev rozpalte na sucho, na talíř si připravte sezam. Tuňáka orestujte z každé strany cca 1 minutu nebo podle chuti. Měl by ale zůstat „blue rare“ neboli téměř syrový. Až bude tuňák hotový, rovnou z pánve ho přendejte na talíř se seznamem a obalte ho ze všech stran. Nechte na suchém ubrousku odpočívat.
Do misky postupně naskládejte quinou / rýži a zeleninu. Tuňáka nafilírujte (nakrájejte na tenké plátky) a přidejte do misky. Na závěr posypte zeleninu sezamem. Podávejte se sójovou omáčkou, která poslouží na dochucení a osolení vaší super zdravé misky, výborná je také japonská či česneková majonéza.
Jestli vás zaujal můj prostřený stůl, zajděte do Butlers, tam jsem vše pořídila 🙂