Sladké brambory jsou naprosto dokonalé! Doma je mám vždy „na skladě“, dělám z nich pyré, hranolky, polévky, plním je různými dobrotami a nějak jsem si letos řekla, proč ty batáty nehodit na gril? A tak jsme se doma naučili dělat předkrm v podobě grilovaných batátů – je rychle hotový a všechny nedočkavce zasytí před hlavním chodem 🙂
Na 3 – 4 porce potřebuješ
- 3 batáty
- Olivový olej
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
Na salsu chimichuri:
- Hrst jemně nasekané petržele
- 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana
- 2 stroužky jemně nasekaného česneku
- Hrst pažitky nebo zelené části jarní cibulky
- 1 menší chilli paprička
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Půl hrnku olivového oleje
- Sůl, pepř
Na „máčedlo“:
- 200 ml zakysané smetany
- 5 snítek tymiánu
- 10 listů libečku
- Kajenský pepř podle chuti
- Sůl, pepř
Postup
Petželku, pažitku, oregano, česnek, papričku a jarní cibulku jemně nasekejte. Můžete použít mexér, ale nesmíte mixovat moc dlouho, aby vaše salsa neztratila barvu. Všechny ingredience smíchejte a nechte 15 minut odležet.
Sladké brambory nakrájejte na tenčí plátky (asi 1 cm) a pomažte olivovým olejem. Gril rozpalte na 200 – 230 stupňů a grilujte na přímém žáru z každé strany cca 3 minuty. Až brambory vyndáte, pomažte je olivovým olejem s drceným česnekem. Podávat je můžete například se zakysanou smetanou s česnekem, kajenským pepřem a čerstvými bylinkami nebo se zelenou salsou chimichuri. Záleží na vaší chuti.
Proč je gril od značky WEBER nejlepší? ???? Dočtete se zde.
Líbí se vám růžový talířek? Je z nové kolekce Butlers! Já jsem neodolala téměř celé sadě, je úchvatná ???? A nejlepší na tom je, že si to všechno můžete objednat až domů – takhle se utrácí ještě snadněji ????