Grilované batáty

Vystaveno:

Sladké brambory jsou naprosto dokonalé! Doma je mám vždy „na skladě“, dělám z nich pyré, hranolky, polévky, plním je různými dobrotami a nějak jsem si letos řekla, proč ty batáty nehodit na gril? A tak jsme se doma naučili dělat předkrm v podobě grilovaných batátů – je rychle hotový a všechny nedočkavce zasytí před hlavním chodem 🙂

Na 3 – 4 porce potřebuješ
  • 3 batáty
  • Olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř

Na salsu chimichuri:

  • Hrst jemně nasekané petržele
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • Hrst pažitky nebo zelené části jarní cibulky
  • 1 menší chilli paprička
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Půl hrnku olivového oleje
  • Sůl, pepř

Na „máčedlo“:

  • 200 ml zakysané smetany
  • 5 snítek tymiánu
  • 10 listů libečku
  • Kajenský pepř podle chuti
  • Sůl, pepř
Postup

Petželku, pažitku, oregano, česnek, papričku a jarní cibulku jemně nasekejte. Můžete použít mexér, ale nesmíte mixovat moc dlouho, aby vaše salsa neztratila barvu. Všechny ingredience smíchejte a nechte 15 minut odležet.

Sladké brambory nakrájejte na tenčí plátky (asi 1 cm) a pomažte olivovým olejem. Gril rozpalte na 200 – 230 stupňů a grilujte na přímém žáru z každé strany cca 3 minuty. Až brambory vyndáte, pomažte je olivovým olejem s drceným česnekem. Podávat je můžete například se zakysanou smetanou s česnekem, kajenským pepřem a čerstvými bylinkami nebo se zelenou salsou chimichuri. Záleží na vaší chuti.

 

Proč je gril od značky WEBER nejlepší? 🙂 Dočtete se zde.

Líbí se vám růžový talířek? Je z nové kolekce Butlers! Já jsem neodolala téměř celé sadě, je úchvatná 🙂  A nejlepší na tom je, že si to všechno můžete objednat až domů – takhle se utrácí ještě snadněji 😀

Dobrou chuť 🙂