Ano, je to tak, další bezmasý recept na mém blogu! Portobello je skvělá záležitost, už jste ho vyzkoušeli? My ho doma různě zapékáme, restujeme, smažíme a je to jedna z mála věcí, které mi dokážou nahradit maso 😀 Pokud jste ale milovníci masa a nechcete se s ním rozloučit, použijte portobello místo housky! 🙂
Potřebuješ
- 4 burgerové bulky
- 4 portobello žampiony
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa (nemusí být)
- Halloumi sýr (ideálně kulatý tvar)
- 1 větší rajče
- Oblíbený salát
- Řecký jogurt
- 2 zralá avokáda
- Šťáva z 1 citrónu
- Sůl, pepř
Postup
Portobello žampiony zbavte nožiček, otřete utěrkou a vložte do misky. Česnek rozmačkejte s olejem a vinným octem a přelijte žampiony. Přikryjte fólií a marinujte v lednici alespoň 30 minut.
Mezitím si připravte ostatní potraviny. Bulky rozřízněte na poloviny, rajčata a sýr nakrájejte na plátky a avokádo rozmačkejte společně citrónovou šťávou, ochuťte solí a pepřem.
Gril rozpalte na 180 – 200 stupňů. Hlavičky žampionů grilujte asi 5 minut z každé strany, stejně tak jako sýr (tomu možná bude stačit méně času, tak ho raději kontrolujte).
Nakonec opečte bulky, těm stačí jen asi minutka. Na spodní část bulky navrstvěte rozmačkané avokádo, přikryjte sýrem, na ten položte houbu a řádně osolte a opepřete. Přidejte rajče, jogurtovou zálivku a salát.
Proč je gril od značky WEBER nejlepší? ???? Dočtete se zde.