S houbama jsem ještě neskončila 🙂 Houbový tacos doma děláme sice málokdy, ale pokaždý má úspěch. Já si k němu většinou dělám ještě hovězí pupek, ale i jako vegetariánské jídlo jsou super.
Potřebujete
- 200 g čerstvých hub (hnědé žampiony, portobello či lesní houby)
- 2 zelené papriky (ideálně Poblano)
- 120 g kukuřice
- Olivový / řepkový olej
- 2 lžičky taco koření
- Na špičku nože mletého chilli
- 1 větší cibule
- 1 avokádo
- 2 hrsti kadeřávku
- 2 zelené chilli papričky
- Cherry rajčata
- 1 červená chilli paprička
- Zakysaná smetana
- Čerstvý mexický sýr (queso fresco) nebo cheddar
- Limetka
- Koriandr
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na silnější plátky, to samé udělejte s paprikou. Cibuli nasekejte najemno. Olej rozehřejte společně s máslem na pánvi. Přidejte cibuli a restujte, dokud se cibule nerozvoní. Poté přisypte papriky, houby a posypte taco kořením. Restujte 5 minut a přidejte kukuřici. Až se opeče, sundejte z plotny a uchovejte na teplém místě.
Kadeřávek (nebo třeba ledový salát – záleží na vaší chuti) opláchněte a promíchejte s přepůlenými cherry rajčátky. Zakápněte limetkovou šťávou a ochuťte pepřem a solí.
Zakysanou smetanu smíchejte s uzeným chilli a lžičkou nasekaného koriandru. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Avokádo oloupejte a nakrájejte, zelenou chilli papričku očistěte a nakrájejte na kolečka. Koriandr nasekejte nahrubo.
Taco placky na sucho opečte na pánvi. Nyní je můžete plnit podle libosti 🙂