K pistáciovým dezertům jsem si hledala cestu šíleně dlouho. V současné době jsem jim ale úplně propadla a vyloženě je vyhledávám. Jednou jsem dostala chuť na pistáciový cheesecake, tak jsem vymyslela takovou zdravější formu. Z výsledku jsem byla naprosto nadšená!
Na formu s průměrem 15 cm
Korpus
- 120 g pistácií
- 12 datlí
- 1,5 lžíce medu
Cheesecake
- 300 g cream cheese
- 350 g pistácií
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- Semínka z 1 vanilkového lusku / lžička přírodního vanilkového extraktu
Postup
Na korpus rozmixujte ve food procesoru všechny tři ingredience a celou směs vysypte do formy s odnímatelným dnem. Směs napěchujte po celé ploše formy a pokud chcete, můžete udělat i menší okraje. Dejte do lednice na 1 hodinu.
Nesolené pistácie rozmixujte společně s kokosovým olejem, vanilkou a medem téměř dohladka – mělo by vám vzniknout ochucené oříškové máslo. Pokud doma nemáte výkonný mixér, použijte raději hotové pistáciové máslo. Nakonec přidejte cream cheese a mixujte, dokud nebude směs homogenní. Nyní ji nalijte na vychlazený korpus a zahlaďte do rovna. Hotový cheesecake nechte odpočívat v lednici do druhého dne.
Před podáváním ho doporučuji dát na 30 minut do mrazáku, půjde tak lépe krájet.