Tohle je jednomoderní podání kachních prsou. Tahle šťavnatá prsíčka provoní váš domov a jsou hotová za chvilku.
Na dvě porce potřebuješ
- 2 kachní prsa
- 150 g Celer / Petržel / Mrkev – na pyré
- 1 uvařená brambora
- 50 g rozpuštěného másla
- Tymiánové lístky
- Na ozdobu např. ředkvička, mrkev, výhonky hrášku či cokoli jiného podle sezóny 🙂
- Omáčka z části výpeku zjemňená máslem
Postup:
Prsa:
Troubu si rozpal na 190 stupňů. Kůži na prsou jemně nařízni, osol, opepři z obou stran a vlož kůží dolů na lehce rozpálenou suchou pánev. Až bude kůže dozlatova opečená (cca 8 min), nech zatáhnout ještě ze všech stran, slij si trochu výpeku na šťávu a dej cca na 8-10 min do trouby. Poté nech v zakryté míse odpočinout asi 5 minut. Vnitřní teplota by měla být kolem 61 stupňů – medium propečení. Část výpeku z pánve použij na přípravu šťávy – přilij trochu vývaru a nech pomalu zredukovat do hustší konzistence. Sundej z ohně a vmíchej kostičku másla – šťáva se hezky zahustí.
Pyré:
Dej vařit celer (nebo mrkev či petržel – co máš radši:-)) Poté slij vodu, přidej na kousky nakrájenou bramboru, osol a začni šlehat ponorným mixérem. Pomalu přilívej máslo, až dosáhneš jemné konzistence. Nakonec přisyp lístky z tymiánu – krásně pyré provoní.