Kachní prsa s celerovo-tymiánovým pyré a jarní zeleninou

Vystaveno:

Tohle je jednomoderní podání kachních prsou. Tahle šťavnatá prsíčka provoní váš domov a jsou hotová za chvilku.

Na dvě porce potřebuješ
  • 2 kachní prsa
  • 150 g Celer / Petržel / Mrkev – na pyré
  • 1 uvařená brambora
  • 50 g rozpuštěného másla
  • Tymiánové lístky
  • Na ozdobu např. ředkvička, mrkev, výhonky hrášku či cokoli jiného podle sezóny 🙂
  • Omáčka z části výpeku zjemňená máslem
Postup:

Prsa:
Troubu si rozpal na 190 stupňů. Kůži na prsou jemně nařízni, osol, opepři z obou stran a vlož kůží dolů na lehce rozpálenou suchou pánev. Až bude kůže dozlatova opečená (cca 8 min), nech zatáhnout ještě ze všech stran, slij si trochu výpeku na šťávu a dej cca na 8-10 min do trouby. Poté nech v zakryté míse odpočinout asi 5 minut. Vnitřní teplota by měla být kolem 61 stupňů – medium propečení. Část výpeku z pánve použij na přípravu šťávy – přilij trochu vývaru a nech pomalu zredukovat do hustší konzistence. Sundej z ohně a vmíchej kostičku másla – šťáva se hezky zahustí.

Pyré:
Dej vařit celer (nebo mrkev či petržel – co máš radši:-)) Poté slij vodu, přidej na kousky nakrájenou bramboru, osol a začni šlehat ponorným mixérem. Pomalu přilívej máslo, až dosáhneš jemné konzistence. Nakonec přisyp lístky z tymiánu – krásně pyré provoní.

Dobrou chuť 🙂
Štítky: , , ,