Naše oblíbená rychlá večeře, která navíc vypadá krásně na talíři a je perfektně vyvážená. Obsahuje zdravý tuk, spoustu bílkovin a vitamínů 🙂
Na 2 porce potřebujete
- 2 kuřecí prsa
- 1 avokádo
- Rukola, špenát
- 100 g mozzarelly
- 160 g cherry rajčátek
- Olivový olej + extra panenský na polití
- Balzamikový ocet
- Bazalka
Postup
Kuřecí polijte dvěma lžícemi olivového oleje a dvěma lžícemi balzamika, promasírujte a nechte marinovat alespoň 30minut v lednici. Poté maso vyndejte minimálně na 30 minut z lednice, aby mělo pokojovou teplotu. Troubu zahřejte na 180 stupňů. Pánev na sucho zahřejte. Na maso kápněte ještě trochu oleje, promněte a položte na pánev. Opékejte, dokud se maso samo nepustí a poté ho otočte. Počkejte jednu minutu a strčte maso i s pánví do trouby (pozor, pánev musí být vhodná do trouby). Pokud máte vpichový teploměr, pečte do vnitřní teploty 75 stupňů. Pokud ne, nechte maso péct cca 8 – 10 minut. Zda je hotové poznáte podle zmáčknutí nejvyššího místa které by mělo klást odpor. Není třeba ho v troubě trápit dlouho, aby nebylo vysušené. Po vyndání z trouby maso přendejte na talíř, volně přikryjte alobalem a nechte alespoň 5 minut odpočívat. V žádném případě do masa po celou dobu nepíchejte, pracujte pouze s kleštěmi či pinzetou. Až bude maso odpočinuté, nakrájejte ho na silnější plátky.
Avokádo rozpulte, opatrně vyndejte pecku a lžící vyloupněte ze slupky. Nakrájejte ho na plátky a pokapejte citrónovou šťávou. Mozzarellu a rajčátka nakrájejte na stejně velké kousky. Pokud používáte baby mozzarellu, stačí překrojit na půlky stejně jako cherry rajčátka. Bazalku nasekejte nahrubo a smíchejte dohromady. Špenát zakápněte olivovým olejem, balzamikem a přidejte sůl a pepř. Promíchejte a začněte připravovat své misky. Já jsem si misku nejdříve „vystlala“ ochuceným špenátem a poté jsem vedle sebe postupně rovnala všechny ingredience. Rukolu, avokádo, sýr s rajčátky a masíčko. Nakonec vše zakápněte extra panenským olivovým olejem, přidejte sůl, pepř a pokud máte doma bazalkové pesto, nebojte se ho trochu přidat.