K zimnímu období patří neodmyslitelně horké nápoje. Mým nejoblíbenějším je hustá, horká čokoláda. Horkou čokoládu údajně pili už Aztékové a používala se pouze na medicínské účely.
Na 1 šálek
- 200 ml plnotučného mléka
- 50 – 80 g čokoládových vloček nebo 70% čokoláda
- 1 lžička přírodního vanilkového extraktu
- Cukr podle chuti
- Marshmallows
- Karamelová omáčka
- Mletý kardamom, sůl, chilli, zázvor (volitelné)
Postup
Mléko zahřejte těsně pod bod varu, přidejte vanilku a stáhněte z ohně. Přisypte / nalámejte čokoládu a metličkou vymíchejte do hladké směsi. Podle chuti oslaďte a podávejte s marshmallows navrchu. Čokoládu můžete pokapat karamelem.
Pokud máte rádi ochucenou čokoládu, můžete použít kardamom, chilli, mletý zázvor či jiné vaše oblíbené koření.