Co lepšího si dát k obědu v létě než salát!
Potřebuješ
- Oblíbený salát – já měla ze zahrádky 🙂
- Bazalka – tmavá vytváří pěkný dojem, může být i zelená
- Okurka
- Hrášek z lusků
- Pistáciové oříšky
- Prosciutto crudo
- Mozarella (nejlépe bůvolí)
- Nakládané kapary
- Sůl, pepř
Zálivka:
- 3 díly panenského olivového oleje
- 1 díl světlého balzamikového octa
- trochu soli a třtinového cukru
Postup:
Smíchej ocet se solí a cukrem a metličkou rozmíchej dokud se vše nerozpustí. Poté postupně zašlehej olej – vznikne Ti hladká emulze. Podle potřeby dochuť.
Slát namoč do velkého množství vody a proper, nech odstát, aby se písek a obdobné nečistoty usadily na dně misky a vyjmi ho na utěrku. Nech okapat / osuš a natrhej ho do čisté mísy. Přidej nakrájenou okurku, mozarellu, hrášek. Dresink nalij těsně před podáváním do připraveného salátu a jen lehce promíchej. Připrav salát na talíře, osol a opepři. Ozdob šunkou, oříšky, kapary a bazalkou.