Italský letní salát s pistáciovými oříšky a zálivkou z balzamik

Vystaveno:

Co lepšího si dát k obědu v létě než salát!

Potřebuješ
  • Oblíbený salát – já měla ze zahrádky 🙂
  • Bazalka – tmavá vytváří pěkný dojem, může být i zelená
  • Okurka
  • Hrášek z lusků
  • Pistáciové oříšky
  • Prosciutto crudo
  • Mozarella (nejlépe bůvolí)
  • Nakládané kapary
  • Sůl, pepř

Zálivka:

  • 3 díly panenského olivového oleje
  • 1 díl světlého balzamikového octa
  • trochu soli a třtinového cukru
Postup:

Smíchej ocet se solí a cukrem a metličkou rozmíchej dokud se vše nerozpustí. Poté postupně zašlehej olej – vznikne Ti hladká emulze. Podle potřeby dochuť.

Slát namoč do velkého množství vody a proper, nech odstát, aby se písek a obdobné nečistoty usadily na dně misky a vyjmi ho na utěrku. Nech okapat / osuš a natrhej ho do čisté mísy. Přidej nakrájenou okurku, mozarellu, hrášek. Dresink nalij těsně před podáváním do připraveného salátu a jen lehce promíchej. Připrav salát na talíře, osol a opepři. Ozdob šunkou, oříšky, kapary a bazalkou.

Dobrou chuť 🙂