Jarní Foodie Market a Networking

Vystaveno:

Jak jsme se zase jednou sešli s foodie nadšenci a vítali jaro? Čtěte níže!

V sobotu 19.3. se v Pražské tržnici ve studiu školy vaření Chefparade konal Jarní Foodie Market, kterého jsem se hrdě účastnila. Pořádala ho milá Judit, která má na starosti Chefstarter – jedinečný projekt, který umožňuje začínajícím podnikatelům ve food světě pronajmout si profi kuchyni a zkusit si podnikání „nanečisto“, dalé pořádá různé přednášky a workshopy s inspirativními lidmi a v neposlední řadě tým Chefstarteru připravil dvouměsíční vzdělávací program Food Startup Academy, který slouží všem, kteří chtějí rozjet vlastní byznys v oblasti gastronomie.

ccccc

Přišla spousta lidí, které spojuje jedna věc – vášeň pro dobré jídlo. V nabídce bylo hned několik odlišných druhů jídla / sladkého. Účastníci si mohli zakoupit výborné domácí marmelády A co taKLe od Kláry a Lenky, zeleninové dobroty z bytové restaurace 4 schody, čokoládové pralinky od Elišky, která je mimo jiné lektorkou kurzů přípravy pralinek v Chefparade škole vaření, dále byly k dispozici ty nejlepší koláče od Tartaletky a kdo si chtěl dát něco dietního, ale přesto skvělého, zamířil k Fitfoodie Prague, což je projekt, který brzy otevře své první bistro na Smíchově. Stojí za ním nejkrásnější česká fitness girl Anna Kelišová a myslím, že se máme na co těšit! Kdo si chtěl dát exotickou dobrotu, zamířil k Wine N‘ toast stánku, kde si mohl dát napařované buns s různými náplněmi a dokonce i míchaný drink!

cccc

Já jsem si tentokrát usmyslela, že budu nabízet sladké i slané, respektive hlavní chod i dezert 🙂 Protože astronomické jaro sice začalo, ale jarní zeleninka se nám zatím moc „nelklube“, rozhodla jsem se udělat mé oblíbené kuřecí frikasé na klouzkách s karlovarským knedlíčkem, což je spíše zimní jídlo, ale na minulé akci mělo takový úspěch, že jsem neváhala. Když jsem přemýšlela, jaký dortík upeču, napadlo mě, že se blíží Velikonoce, a tak by bylo dobré udělat mrkváček. Ukázalo se to jako skvělý nápad, protože po dortu se slehla zem J Tento mrkvový dortík s krémem z mascarpone a domácím karamelem měl skvělé ohlasy, a proto brzy odhalím tajemství vláčného oříškového korpusu i zde na blogu!

cccccc

Dověděla jsem se, že Judit chystá další akci, tentokrát Restaurant Day, který připadá na nějaký víkend v květnu. Pokud to dobře dopadne, budu tam mít opět svůj stánek a vy si můžete přijít dát mé dobroty! Sledujte mě na Facebooku, určitě tam brzy dám nějaké informace.

ccc

Jsem opravdu ráda, že se dějí takové úžasné akce jako food festivaly, workshopy, markety a další sešlosti, které s sebou nesou myšlenku foodie světa, šiří filozofii dobrého jídla a spojují tak lidi, kterým záleží na tom, co jedí, kteří rádi podpoří začínající podnikatele, foodblogery, mohou s nimi pokecat, získat nové zkušenosti, znalosti a samozřejmě také kontakty. Budu se na vás těšit na jedné z takových akcí! 🙂 Jídlu zdar!

cc
Štítky: ,