Krevetová miska

Vystaveno:

Tak tohle jídlo bylo tak dobrý, že jsem si ho hned druhý den musela udělat znovu 🙂 Miluju salátové misky a tahle se řadí k mým úplně nejoblíbenějším 🙂

Na 2 misky
  • 300 g krevet
  • 1 lžíce mletého chilli
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • ½ lžičky mletého sušeného česneku
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g nakládané kukuřice
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 šálky oblíbené rýže (jasmínová, červená – různé druhy)
  • 2 avokáda
  • Limetka

Zálivka

  • 300 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
  • 1 avokádo
  • hrst koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z poloviny limety
  • Sůl, pepř
Postup

Krevety zbavte střívek pomocí malého nožíku, kterým krevetu ze strany, kde je viditelné střívko, opatrně rozříznete a střívko vytáhnete. Můžete to udělat prsty, já to dělám většinou pinzetou.

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Já jsem tentokrát měla směs jasmínové, červené a černé rýže a byla to fakt bomba! Rajčátka pokrájejte na poloviny. Avokádo rozkrojte a zbavte se pecky. Pomocí lžíce ho podeberte ze šlupky a nakrájejte třeba na plátky. Pro jistotu ho zakápněte šťávou z limety, aby nezhnědlo.

Na dip smíchejte jogurt, avokádo, koriandr, šťávu z limety a česnek v míse. Tyčovým mixérem nebo ve food procesoru vše rozmixujte a nakonec dochuťte solí a pepřem.

Koření smíchejte v misce s olivovým olejem a poté přidejte krevety. Promíchejte a vložte je na rozpálenou pánev. Stačí jen 2 – 3 minuty z každé strany.

Na dno misky připravte rýži, kolem dokola naskládejte krevety, kukuřici, rajčátka, avokádo a doprostřed dip. Nakonec ozdobte koriandrem a máte hotovo.

Dobrou chuť 🙂
Štítky: , ,