Vše o parní troubě Miele

Vystaveno:

Přeji vám krásný listopadový den. 🙂 Dnes mám pro vás přehledný článek o výhodách parní trouby a případně konvektomatu. Protože vlastním konvektomat, který se dá použít jako parní trouba i jako klasická trouba, měla jsem možnost vyzkoušet všechny možnosti. Věřím, že vám pomůže rozhodnout se, co je pro vás nejlepší, protože snad není častějšího dotazu na mém IG, než na parní troubu / konvektomat. 🙂

Ze své zkušenosti musím říct, že bez parní trouby už bych nechtěla ve své kuchyni fungovat. Od té doby, co ji používám, si vychutnávám krásně barevné zeleniny, nejšťavnatější maso na světě, už se nemusím bát, že se mi srazí kynuté knedlíky a rýže či brambory jsou mnohem chutnější než při vaření ve vodě. Navíc si zachovávají mnohem víc vitamínů, maso neubývá na objemu a zelenina neztrácí barvu.

 

Výhody přípravy potravin v parní troubě Miele:
  1. Neztrácejí vitamíny a živiny – dá se zachránit o 50% víc vitamínů!
  2. Jídlo neztrácí chuť a barvu.
  3. Zachovává si velké množství objemu oproti rychlé přípravě při vysokých teplotách.
  4. Můžete připravovat více jídel najednou. Chutě se díky kvalitní technologii nemísí a jídlo je připraveno ve stejný čas. Miele trouba totiž umí vypočítat kdy a jaké jídlo máte do trouby přidat, aby to časově vyšlo.
  5. Snadné čištění – sama se vyčistí a pak stačí jen setřít vodu.
  6. Kvalitní vnitřek – Miele používá vždy nerez.
  7. Příprava bez tuku, nepřipaluje se.
  8. Lze snadno regulovat teplota oproti parním hrncům.
  9. Plně nahradí mikrovlnnou troubu.

 

K čemu je skvělá:
  1. Přílohy (super rýže, brambory, kynuté knedlíky se nikdy nesrazí, bramborové nerozvaří…)
  2. Zelenina (krásně barevná a šťavnatá)
  3. Maso (šťavnaté, pak se dopeče dozlatova v troubě, ztratí méně objemu)
  4. Vývary
  5. Kynutí těsta, příprava jogurtu, vaření vajec, rozmrazování, zavařování atd. viz obrázek

 

Konvektomaty
  1. U konvektomatů se pak dá kombinovat parní a horkovzdušná příprava. Pára = šťavnatost, původní barva a chuť, horký vzduch = opečení dozlatova.

 

Zde máte přímo z návodu k obsluze výčet všech možností přípravy surovin.

A tady jsem vám ještě dala screen všech dalších možností navíc. Ta trouba je opravdu úžasná.

Pokud přemýšlíte o parní troubě, chtěla bych vám připomenout, že se prodává i nádherná volně stojící parní trouba, podívejte se zde. Oproti konvektomatu, kde je cena vyšší (od 65 990 Kč), stojí jen 19 990 Kč, což je při tak obrovské kvalitě super cena! Na druhou stranu u konvektomatu zase kupujete 2 přístroje dohromady. Pokud chcete vědět něco víc o konvektomatu, který mám já, proklikněte se sem. Na kompletní nabídku konvektomatů se můžete podívat tady.

Na mém IG jste mi psali otázky. Na většinu z nich jsem výše odpověděla. Zde jsou ještě 3, které jsem nahoru nezapasovala:

Když jsem cukrářka, je ta trouba dobrá i na pečení?

Myslím si, že na pečení ji využijete minimálně. Na korpusy používám klasické horní a dolní pečení. Můžete v ní ale rozpouštět čokoládu, vařit crème brûlée atd. Záleží na vašich potřebách.

Pečení chleba

Na pečení chleba se parní trouba nehodí, protože její nejvyšší teplota je kolem 100 stupňů a chléb potřebuje více. K tomuto účelu je právě skvělý konvektomat, kde můžete kombinovat páru a vysokou teplotu.

Vyplatí se investice do Miele? Je dražší, než ostatní…

Miele je značka, která je vždy napřed. Konvektomaty a parní trouby prodává již spoustu let, pamatuji si, když sem si je před 8 lety prohlížela v jejich showroomu. Investice se rozhodně vyplatí, kvalita je nedostižná v mnoha ohledech. 🙂