Pstruh lososovitý plněný nádivkou z čerstvého špenátu

Vystaveno:

Zajímavý a přesto jednoduchý recept na pstruha lososovitého. Zkus ho a nebudeš litovat 🙂 

Na 3 – 4 porce potřebuješ
  • 1 pstruh lososovitý – čerstvý! Já jsem si ho nafiletovala sama, ale můžete koupit klidně dva filety ☺ Dá se sehnat třeba v Makru. Lze použít i lososa, ale je o dost dražší.
  • cca 3 brambory na plátky
  • 1 smetana 33%
  • Čerstvý špenát – 2 plné hrsti, otrhej tvrdé stonky
  • Tymián
  • Sůl, pepř
  • Provázek, pečící papír.
Postup:

Nejdříve si připrav náplň. Omyj brambory a nakrájej je na tenké plátky. Do hrnce vlij smetanu a do ní vlož brambory. Uvař téměř do měkka, osol, opepři a přidej špenát. Nech ještě dvě minutky povařit, dokud špenát nezkřehne a sundej z plotny.

Rybu si omyj, osuš a zkontroluj, zda je úplně zbavená kostí. Jemně po ní přejížděj konečky prstů a když ucítíš kost, vytáhni ji kuchyňskou pinzetou nebo čímkoliv, co más po ruce 🙂

Troubu si předehřej na 220 stupňů. Připrav si plech, na něj si vystřihni pečící papír a připrav si přes něj čtyři provázky asi 40 cm dlouhé. Na kůži obou filetů vytvoř zářezy do písmene x, jeden vedle druhého (asi tři na jeden filet). Pozor, musíš mít opravdu ostrý nůž! Vezmi jeden filet a polož ho kůží dolů na pečící papír a připravené provázky. Osol, opepři a opatrně nanes připravenou směs. Navrch polož čerstvé snítky tymiánu a přiklop druhým filetem. Opatrně zavaž a dej do trouby péct na 15 minut. Po této době rybu vyndej a nech 10 minut dojít venku. Ryba si totiž udržuje poměrně hodně zbytkového tepla.

Servíruj jak vidíš na fotkách a dej si pozor na domácí mazlíčky! ☺

Dobrou chuť 🙂