Teď tu pro vás mám typ na rychlé a luxusně vypadají jídlo. Pohostěte sebe nebo vaše přátelé. S tímhle jídlem určitě budete mít úspěch 🙂
Na dvě porce potřebuješ
Pyré
- Asi 3 vařené mrkve
- Jedna vařená brambora
- 50g másla
- Sůl
Maso
- Jedna menší očištěná vepřová panenka Olivový olej, sůl, pepř
Ragů
- Hrneček hub podle chuti
- 1 malá šalotka, česnek – nasekané
- Kousek másla, lžíce oliv. oleje
- Čerstvé bylinky – petržel, tymián, rozmarýn
- Pár kapek balzamikového octa
- Pár kapek citronu
- Sůl, pepř
Ozdoba
- 4 plátky pancetty či jiný druh slaniny – opečené na pánvi
- Jemné hranolky z celeru – cca 10ks – uvařené / orestované v oleji
- Tymiánové lístky, hladkolistá petržel
Postup:
Pyré
Mrkev nakrájej na kolečka, bramboru na menší kousky, tyčovým mixérem začni šlehat a přilívej máslo. Dochuť solí a uchovej v teple.
Maso
Panenku v pokojové teplotě lehce pokapej olejem, rozetři ho po celé ploše a dej na suchou rozpálenou pánev. Opeč ze všech stran do zlatohnědé barvy. Poté vlož do rozpálené trouby na 200 stupňů a peč cca 15 minut (nebo dokud vnitřní teplota není lehce nad 60 stupňů). Po této době panenku vyndej, osol, opepři a nech odpočívat v přikryté míse.
Ragů
Rozehřej si máslo s olejem a přidej šalotku, po minutce houby, zakápni citronem, restuj ještě asi minutu a přidej česnek. Promíchej a nasyp nasekané bylinky, dochuť solí a octem. Uchovej na teplém místě.
Servírování viz fotografie – omáčku lijeme z omáčníku přímo před hosty nebo zdobíme lžící kolem dokola.
Ps: Silný demi glace jsem si zředila vývarem a opepřila.