Svatba Denisa & Alp

Vystaveno:

V pondělí 6.6.2016 jsem měla tu čest a přivezla své sladkosti na svatbu Denisky, která se v toto magické datum provdala za Alpa Karakaya. Tuto česko – tureckou svatbu jsem si naprosto užila a jsem ráda, že mě Denča oslovila.

A jak plánování probíhalo? To vám stručně popíšu 🙂 Nejdříve jsme se s Denisou a hlavní družičkou Aničkou sešly na ochutnávku dortů! Vybíralo se ze tří druhů korpusů i krémů. Výběr byl tak těžký, že jsme nakonec zvolily variantu vrchní a spodní korpus vanilkový a střední patro čokoládové. Z krémů vyhrál mascarpone s tím, že čokoládové patro bude obohaceno o slaný karamel a vanilkové patro o malinový jus (taková domácí rychlo marmeláda :-)). A jelikož hitem svateb v roce 2016 je dort „naháč“ neboli naked cake, volba byla jasná! Dort nebude potažen žádným cukrovým fondánem, který stejně nikdo nejí, ale zůstane nahý a ozdobíme ho čerstvým ovocem a květinami.

Dále jsme se domluvily na následující objednávce: 50 x makronka, 25 x panna cotta, 40 x cupcakes, 30 x cake-pops, 40 x jahoda v čokoládě, 8 x limonáda ve stylových lahvičkách s růžovým brčkem, 8 x dezert ve skleničce + cukrové mandle a marshmallow 🙂

Týden před svatbou jsem začala přípravy, jako je seznam na nákup, time management, sehnala jsem si chladící auto a už to jelo! Na přípravu všech sladkostí jsem měla 2,5 dne – páteční večer a víkend. První den jsem si po práci napekla a nazdobila cake-pops, udělala panna cottu a připravila vše potřebné na sobotní pečení. Další den jsem makala už naplno. Napekla jsem všechny dortové korpusy, cupcakes a nakonec jsem vytemperovala čokoládu na jahůdky, které jsem v ní namáčela a pak zdobila. V neděli jsem pak dělala asi tunu krému, malinový přeliv, domácí slaný karamel, promazávala jsem dortík a zdobila cupcakes. Také jsem připravila cheesecakes do skleniček a malinovou limču. Pak jsem jela vyzvednout chladící auto a upadla jsem na pár hodin do komatu 🙂 A jestli vám v plánu chybí příprava makronek, je to z toho důvodu, že i když makronky umím, na své candy bary je v rámci úspory času beru od makronkové královny Blanky Hankové! Na její krásné stránky se můžete podívat zde, makronky jsou Blančiny malé poklady, které se postupem času staly i jejím podnikáním. Vím tedy, že jsou z toho nejlepšího zdroje!

V den D jsme se s mým kamarádem Vaškem, který na svatbu dělal catering sešli v 8:00 a vše jsme přendali do chladícího vozu 🙂 Pak jsme se z Prahy vydali na dalekou cestu až k Českému Krumlovu, kde na statku Kloubek už probíhaly oslavy lásky. Statek byl nááááádherně vyzdoben květinami v rustikálním stylu a musím říct, že to je přesně moje gusto! Prostory na můj sladký koutek byly v napůl otevřeném prvním patře stodoly. Je nezbytné podotknout, že byly naprosto kouzelné, atmosféra venkova z nich jen sálala. Nejdříve jsem si ukořistila stůl a ubrus. Poté jsem začala s výzdobou pom pomy, pytlovinou a nakonec jsem měla možnost použít i růžový tyl, který baru dodal šmrnc. Když byl základ sweet baru hotový, vrhla jsem se na přípravu svatebního dortu. Ten jsem si totiž přivezla ve třech krabicích a kompletace probíhala až na místě 🙂 Nakonec jsem vše naaranžovala na candy bar, nestihla jsem udělat skoro žádné fotky a už se na to svatebčané vrhli! Nejdřív si to ale všichni museli vyfotit – ach ta dnešní doba 😀 Nooo a než jsem se k baru probojovala, téměř nic na něm nezbylo! 🙂

Celkově jsem na přípravách strávila asi 45 hodin, ale vůbec toho nelituju. Když totiž na svatbě vidím nadšené novomanžele, rodiče, kamarády i děti, je to ten nejhezčí pocit z dobře odvedené práce 🙂