Grilované avokádo plněné salátkem z quinoy

Vystaveno:

Když doma rozpaluju gril, udělám si vždycky plán. Dělám různé malé předkrmy, hlavní chody a snažím se vymýšlet i nové grilovací dezerty. Když jsem tak stála v kuchyni a dělala si avo toast, napadlo mě, proč bych to avokádo nehodila na gril? A tak jsem zase jednou zaimprovizovala a vznikl z toho skvělý, zdravý, letní předkrm.

Jak se dnes říká, kdo nemá rád avokádo, jako by nebyl! Obsahuje spousty vitamínů a minerálních látek a je proslulé obsahem zdravých tuků rostlinného původu. Mezi tyto zdravé látky se řadí např. kyselina olejová, lutein, kyselina listová, vitamin E, nenasycené tuky – avokádo vás tedy pomůže chránit před srdečními onemocněními, rakovinou, onemocnění mozku a očí. Proto u nás doma stále vymýšlíme recepty, jak avokádo zakomponovat do jídelníčku pokaždé na jiný způsob 🙂

Na 6 porcí potřebuješ
  • 3 ks avokáda
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Olivový olej
  • Sůl

Na salátek

  • 50 g quinoy
  • 2 hrsti fazolek fava / hrášku
  • 5 ks ředkviček
  • 1 mrkev
  • Olivový či sezamový olej na dochucení
  • Koriandr / petrželka / pažitka
  • Sůl, pepř
Postup

Quinou uvařte podle návodu na obalu. Mrkev oloupejte a škrabkou vytvořte plátky. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky a libovolné bylinky nasekejte najemno. Uvařenou quinou nechte dostatečně okapat a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochuťte olejem, solí a pepřem.

Avokáda rozpulte, zbavte pecky a pokapejte citrónovou šťávou. Gril rozpalte na 200 – 230 stupňů. Avokáda pomažte olivovým olejem a řeznou stranou položte na gril. Opékejte asi 5 minut, sundejte z grilu a řádně osolte a opepřete. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte i kajenský pepř. Každé avokádo naplňte salátkem a ihned podávejte.

 

Proč je gril od značky WEBER nejlepší? 🙂 Dočtete se zde.

Líbí se vám růžový talířek? Je z nové kolekce Butlers! Já jsem neodolala téměř celé sadě, je úchvatná 🙂  A nejlepší na tom je, že si to všechno můžete objednat až domů – takhle se utrácí ještě snadněji 😀

Dobrou chuť 🙂
Štítky: , , , ,