Když doma rozpaluju gril, udělám si vždycky plán. Dělám různé malé předkrmy, hlavní chody a snažím se vymýšlet i nové grilovací dezerty. Když jsem tak stála v kuchyni a dělala si avo toast, napadlo mě, proč bych to avokádo nehodila na gril? A tak jsem zase jednou zaimprovizovala a vznikl z toho skvělý, zdravý, letní předkrm.
Jak se dnes říká, kdo nemá rád avokádo, jako by nebyl! Obsahuje spousty vitamínů a minerálních látek a je proslulé obsahem zdravých tuků rostlinného původu. Mezi tyto zdravé látky se řadí např. kyselina olejová, lutein, kyselina listová, vitamin E, nenasycené tuky – avokádo vás tedy pomůže chránit před srdečními onemocněními, rakovinou, onemocnění mozku a očí. Proto u nás doma stále vymýšlíme recepty, jak avokádo zakomponovat do jídelníčku pokaždé na jiný způsob 🙂
Na 6 porcí potřebuješ
- 3 ks avokáda
- Šťáva z 1 citrónu
- Olivový olej
- Sůl
Na salátek
- 50 g quinoy
- 2 hrsti fazolek fava / hrášku
- 5 ks ředkviček
- 1 mrkev
- Olivový či sezamový olej na dochucení
- Koriandr / petrželka / pažitka
- Sůl, pepř
Postup
Quinou uvařte podle návodu na obalu. Mrkev oloupejte a škrabkou vytvořte plátky. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky a libovolné bylinky nasekejte najemno. Uvařenou quinou nechte dostatečně okapat a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochuťte olejem, solí a pepřem.
Avokáda rozpulte, zbavte pecky a pokapejte citrónovou šťávou. Gril rozpalte na 200 – 230 stupňů. Avokáda pomažte olivovým olejem a řeznou stranou položte na gril. Opékejte asi 5 minut, sundejte z grilu a řádně osolte a opepřete. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte i kajenský pepř. Každé avokádo naplňte salátkem a ihned podávejte.
Proč je gril od značky WEBER nejlepší? 🙂 Dočtete se zde.
Líbí se vám růžový talířek? Je z nové kolekce Butlers! Já jsem neodolala téměř celé sadě, je úchvatná 🙂 A nejlepší na tom je, že si to všechno můžete objednat až domů – takhle se utrácí ještě snadněji 😀