Kdo viděl předpověď, ví, že nás čekají horké dny! Není lepší příležitost, než vytáhnout gril a udělat si nějaký super dobroty 🙂 Zkuste tento netradiční salát s grilovaným sýrem a broskvemi.
Potřebuješ
- 100 g quinoy (na barvě nezáleží)
- 250 g sýra halloumi
- 2 ks broskví
- Rukola
- 20 g rozpuštěného másla
- Balsamico krém (světlý či tmavý) nebo med
- Šťáva z ½ citrónu / limetky
Postup
Quinou uvařte podle návodu na obalu, zceďte a nechte stranou. Broskve vypeckujte a nakrájejte na silnější měsíčky. Sýr osušte a nakrájejte na plátky.
Gril rozpalte na 150 – 170 stupňů. Broskve potřete máslem z obou řezných stran a společně se sýrem grilujte z každé strany asi 3 – 5 minut.
Mezitím si na talíř kápněte sladké balsamico nebo med, dále přidejte rukolu s quinoou a nakonec navrstvěte sýr s broskvemi.
Salát dochuťte citrónovou šťávou a případně solí a pepřem, pokud ho chcete ladit do slana, případně přidejte trochu rozpuštěného máslíčka, pokud používáte med a chcete salát ladit do sladka. 🙂
Proč je gril od značky WEBER nejlepší? ???? Dočtete se zde.