Po másle voňavé listové těsto v kombinaci s výraznou parmskou šunkou a rajčaty je dokonalá. Tohle jídlo budete mít hotové do 30 minut 🙂
Potřebujete
- 300 g kvalitního listového těsta (s obsahem másla, bez margarínu a jiných rostlinných tuků)
- 8 – 10 plátků parmské šunky
- 2 rajčata (může být i kombinace barev a druhů)
- 1 mozzarella (ideálně bůvolí)
- 200 g rajčatové passaty (prolisovaná rajčata) nebo polpy v konzervě (krájená rajčata)
- Olivový olej
- Sušené oregano
- Čerstvá bazalka
- Rukola podle chuti
- Sůl
Postup
Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Listové těsto rozviňte na pečící papír a asi 1,5 cm od okrajů lehce zařízněte nožem pomyslný rámeček. Dejte si pozor, abyste těsto neprořízli úplně. Vidličkou těsto lehce propíchejte po celém vnitřku (mimo okraje). Okraje potřete olivovým olejem a dejte na 5 – 7 min zapéct do trouby.
Nyní těsto vyndejte a do vnitřního rámečku lžící naneste rajčata z konzervy a hezky je rozetřete až do vytvořených okrajů nožem. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na kolečka. Poklaďte jimi koláč a vložte zpět do trouby. Pečte, dokud nebudou okraje krásně zlatavé, jako na obrázku. Až slaný koláč vyndáte, poklaďte ho sušenou šunkou, čerstvou bazalkou a rukolou. Nakonec zakápněte olivovým olejem. Přidat můžete i čerstvě strouhaný parmezán.
Všechny tyto kvalitní suroviny jsem pořídila v obchodě Marks & Spencer 🙂